אבא פוסטמטי הוא סיפור מסע שעוסק בגילוי. במרכזו ילד בשם יאיר, המחפש להבין את השינויים שהתחוללו באביו המתמודד עם תסמינים פוסט טראומטיים בעקבות אירועים שחווה במהלך שירות המילואים. התמודדותו האישית של האב עם פצעיו הבלתי נראים משליכה על התנהלות כלל בני המשפחה ועל חיי היומיום בבית. חיפושו של יאיר את התשובה לשאלה: ״מה זה ׳פוסטמטי׳?״ בדרכו הסקרנית, המשעשעת והנוגעת ללב, מעודד את בני המשפחה לקלף את שכבות השתיקה מכל מה שלא דובר והובן עד כה.
זהו סיפור על האיכות המרפאת של גילוי על פני הסתרה, של שיתוף על פני נצירת סודות המלווים בתחושות של בושה ואשמה. הספר מיועד לילדים ולילדות אשר מרגישים שאבא (או אמא) חזרו קצת אחרת מהמלחמה, ולמשפחות המתמודדות עם סוגיות של הורות בצל פוסט טראומה. הסיפור נעזר בהבנות עדכניות משדות המחקר והקליניקה בנושא. זאת על מנת לפשט ולהנגיש התמודדויות של הורים וילדים רבים במדינת ישראל, אשר מבקשים לבנות מחדש גשר בטוח בין הלבבות עליו יוכלו לשבת ביחד ולדבר.
גדי זרח הוא פסיכולוג קליני ופרופסור במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל. בעשרים השנים האחרונות הוא חוקר, מרצה, מטפל ויועץ בתחומי החוסן הנפשי והתמודדות עם טראומה נפשית, ובמיוחד בנושא הקשר בין התמודדות עם תסמיני הפרעה פוסט טראומטית ובין הורות ויחסים במשפחה.