עמודים: 306
רבות נאמר ונכתב על אושר והתעשרות, ואין בצמד ספרים אלה – אושר ועושר – כדי לסכם את מה שכבר נכתב ונאמר בנושא, מה גם שהדברים שנכתבו אודותיהם ארוכים ומייגעים.
לא התיימרתי למצוא את הנוסחאות המיוחלות להגעה לאושר ועושר, ולדעתי הן גם לא קיימות, אבל כן הבאתי את התובנות והרעיונות שלי, מזוויות שונות, רבות וקלילות, לצמד המילים שמייצג יותר מכל את חתירתו של האדם להגשמה רוחנית וגשמית.
חלק מהתובנות והרעיונות לוקטו מתוך ספריי שכבר יצאו לאור, ורובן חדשות.
הפילוסוף יהגה רעיונות ותובנות מתוך מה שהוא רואה, שומע, קורא ומתרשם; ולצורך העניין הוא לא צריך ללמוד פילוסופיה באקדמיה — הגם שלא יזיק — ובתנאי שיכיר את עולם המושגים המקובלים. הפילוסופיה מתפרסת על כמעט כל תחום בחיינו; היא פולשת גם לתחום המדעים השונים למרות שלדעתי איננה מדע. הפילוסוף איננו “מדען”, הגם שהוא עושה שימוש רב בשיטות מדעיות, ואולי יוכל להיקרא “ידען” או ״דעתן״, אם יהיה מקורי ברעיונותיו ותובנותיו, בתחומים הרבים שסובבים את חיינו.
כמו בספריי הקודמים, גם בזוג ספרים זה אין מוקדם ומאוחר בסדר התובנות והרעיונות, שהרי ממילא אין שיטה כרונולוגית להגשמתם.
ד״ר אליעזר קראוס קיבל תואר ראשון בפילוסופיה ומשפטים מאוניברסיטת תל אביב.
את המאסטר בפילוסופיה קיבל מ-Yeshiva University, שבניו יורק, ארה״ב.
את הדוקטורט בפילוסופיה קיבל מ-Newport University, שבקליפורניה, ארה״ב.
ד״ר קראוס למד פילוסופיה כדי להיפתח לעולם קסום ומעניין, אף שעיסוקו הוא בתחום הנדל״ן.
ספריו הקודמים: רעיונות, מחשבות, הגות, נפש, רוח, תובנות, מבטים, הרהורים, אידאות, הבזקים, הארות, דעות, מסקנות, הצלחה, כישלון ו-מה שביניהם. כמו כן, ערך וניסח סידור ישראלי קצר וקולע למתפלל ביחידות, בשם שְׁמַע אֵלִי.