"לעולם לא מאוחר מידי לילדות מאושרת". דוקטור ריצ'רד בנדלר, מפתח ה- NLP
האם תהיתם פעם איזו משמעות נותן המוח שלכם למושג "זמן"? כיצד אתם יודעים להבחין בין דבר שהתרחש אתמול לדבר שהתרחש לפני חודש?
בתת המודע של כל אחד מאיתנו נמצאת תבנית מחשבתית המכונה קו הזמן. (Time Line ) תבנית זו היא כמו מנהרת זמן, המצויה במוח של כל אחד ואחד מאיתנו.
בספר זה מלמד יוסי קדמי כיצד לחשוף את קו הזמן וכיצד להשתמש בו ככלי רב עוצמה, לביצוע שינויים עמוקים המחזיקים לאורך זמן.
בספר זה תמצאו תהליכים מרתקים המוצגים שלב אחר שלב, כך שתוכלו להשתמש בהם ולהפיק מהם תועלת מיידית.
בין השאר תמצאו:
• תהליך לשינוי אמונות מגבילות
• תהליך לשחרור רגשות שליליים
• תהליך להטמעת מטרות לעתיד
• תהליך להעלמת פחדים
• תהליך דיקנס לשינוי התנהגות בעייתית
• תהליך לשליטה בתחושות
• תהליך לשחרור מהיר מפוביות
ועוד תהליכים מרתקים נוספים.
מטרתו העיקריות של ספר זה היא להבין ששינוי אמיתי מתרחש בתת המודע, האחראי לכל ההתנהגויות, האמונות והגישות הקובעות את איכות חיינו ואת מידת ההצלחה שלנו.
הכלים המוצגים בספר זה עובדים עם התת מודע בשפתו. כאשר עובדים איתו בכלים שלו, אין צורך במאמץ; השינויים מתרחשים במהירות גדולה.
1
פתיחה
האם תהיתם פעם איזו משמעות מעניק המוח שלכם למושג "זמן"? כיצד אתם יודעים להבחין בין דבר שהתרחש אתמול לדבר שהתרחש לפני חודש?
בלי להתעכב על כך, אנו מרבים להשתמש במושגים המתייחסים למה שקרה בעבר, למה שיקרה בעתיד ולמה שקורה ברגע זה. כשחושבים על משהו שהתרחש לפני שנה או על משהו שקרה הבוקר, מבחינים ללא קושי איזה אירוע קדם לחברו. ואם חושבים על משהו שיקרה מחר בבוקר ועל משהו שיקרה בעוד שבוע ימים, רואים ללא קושי את סדר האירועים.
בתת-המודע של כל אחד מאיתנו מצוי מנגנון ייחודי, היוצר מייצג פנימי לזמן הכרונולוגי. תבנית מחשבתית זו, הייחודית לכל אדם, מכונה קו הזמן (Time Line), ובאמצעותה התת- מודע נותן משמעות לזמן. התבנית היא כמו מנהרת זמן, המצויה במוח של כל אחד מאיתנו.
דמיינו לעצמכם מצב בו הייתם יכולים לנוע במנהרת הזמן שלכם אל העבר ואל העתיד;
אלו אפשרויות היו נפתחות בפניכם?
לאן הייתם רוצים לנוע עכשיו?
שאלות מרתקות אלה והאפשרויות הפתוחות בפנינו הן מרכז עניינו של ספר זה.
מהו זמן
כך מגדיר מילון אבן שושן את שלושת הזמנים:
עבר – הזמן שחלף, הימים שהיו לפני כן;
הווה – המציאות, הזמן שבין עבר ועתיד;
עתיד – מה שעומד להיות או להיעשות, מה שיבוא.
כבר מעצם הגדרתו של אבן שושן ניתן להסיק שעבר ועתיד אינם מציאות; אין להם ממשות, אלא במחשבותינו. אנחנו תופסים את העבר רק דרך הזיכרון. משתם האירוע, אין הוא קיים עוד. ובכל זאת, לעתים אנו זוכרים אותו ומושפעים ממנו כאילו הוא קורה ממש עכשיו. איך המוח עושה את זה?
ובאשר לעתיד, מכיוון שכל מה שעתיד להיות בהכרח לא התרחש עדיין, אין הוא יכול להיות מציאות. על כן מחשבותינו על העתיד הן רק על מציאות אפשרית. אז איך זה שיש דברים עתידיים שממש מפחידים אותנו ומדירים שינה מעינינו? מהו המנגנון במוח שמאפשר זאת?
המציאות היחידה שקיימת היא ההווה, הרגע הזה, מה שאנו קולטים באמצעות החושים: רואים באמצעות העיניים שלנו, שומעים באמצעות האוזניים, חשים דרך הגוף, מריחים וטועמים. רק הרגע הזה הוא ההווה; הרגע שחלף הוא כבר עבר. כלומר: מה שקרה לפני דקות ספורות הוא רק מחשבה עכשיו. השאלה הגדולה היא איך המוח מייצר את מימד הזמן, כך שנחווה את החוויות כפי שאנו חווים אותן.
פעם, משכבר הימים, התבונן האדם על מחזוריות הטבע ועל פי מחזורים שונים קבע חלוקה של זמנים ונתן בהם סימנים: מזריחה עד שקיעה – יום; משקיעה עד זריחה – לילה; סיבוב שלם של כדור הארץ על צירו – יממה; הקפה שלמה של הירח את כדור הארץ – חודש; הקפה שלמה של השמש את כדור הארץ – שנה.
כל החלוקות האחרות המתייחסות לזמן נעשו באופן שרירותי; למשל: לא ברור למה נקבע שבוע בן שבעה ימים. לפי החוקרים היו אלה האכדים שקבעו זאת. הרומים הנהיגו שבוע בן שמונה ימים, ורק לקראת המאה הארבע-עשרה נקבעה באירופה שעה קבועה באורכה. עד אז היו שעות יום ושעות לילה. המצרים הקדמונים הנהיגו שבוע בן עשרה ימים, וכך גם נהגו הצרפתים בזמן המהפכה: הם חילקו את החודש לשלושה עשורים, את היום לעשר שעות וכל שעה למאה דקות. בברית המועצות בין השנים 1930-1929 נקבע שבוע בן חמישה ימים ומשנת 1940-1931 שבוע בן שישה ימים.
אם כן, זמן הוא המצאה אנושית.
שני הערוצים הכמעט בודדים שאני צופה בהם בטלוויזיה הם ערוץ האוכל וערוץ הטיולים. אני נהנה לראות מקומות נידחים שלעולם לא אגיע אליהם כנראה ומתכונים מעניינים אותם אני מנסה על בני משפחתי. אבל שימו לב לשמות התכניות: קליל על הגריל, אוכל סיני בקלי קלות, מקסימום 24 (ארוחה ב-24 דקות), נייג'לה אקספרס, איינסלי בקלילות ועוד ועוד.
המאפיין את כולם הוא המהירות, הרצון לעשות את הדברים פשוטים ומהירים ככל האפשר.
אין פלא בכך. אנו חיים בחברה הסוגדת ליעילות ולמהירות.
המטרה לחסוך כמה שיותר זמן. אנשים מתאמצים לנהל אותו, לשלוט בו, לתכנן אותו, לחסוך בו, ורובנו מרגישים שאף פעם אין לנו די ממנו. ללחץ הזה שאנו חיים בו יש השפעה משמעותית על איכות החיים שלנו. כדי להפחית מהלחץ, פיתחנו עזרים שהפכו כמעט לאברים בגופנו: טלפונים ניידים, מחשבים ניידים; כך אנחנו יכולים לנוע ממקום למקום בקלות ובמהירות.
היחס לזמן דומה מאוד ליחס לכסף. מתייחסים אליו כאילו יש מלאי מוגבל ממנו, ומשתמשים במונחים כמו לחסוך, לשמור, לבזבז, לנהל, להשקיע.
זמן הוא כסף, כמאמר הפתגם, ובחברה שבה כסף הוא חזות הכול, הזמן במשוואה הזו הופך לדבר החשוב ביותר.
יש תרבויות שבהן חוויית הזמן והיחס אליו שונים בתכלית. שם אין ממהרים לשום מקום, דייקנות ועמידה בזמנים חשובות פחות, ותוכניות יכולות להשתנות מרגע לרגע.
איך זה קורה? אלו מבנים במוח שלהם מאפשרים גישה והתנהלות מעין אלה?
בספר אני מציג מודל של תבנית הזמן האנושית. מודל משמעו רעיון, והערך האמיתי של כל רעיון, כמו רעיון זה למשל, הוא התוצאות שנוכל להפיק באמצעות השימוש בו.
המרכיב המשמעותי ביותר באישיותו של האדם הוא זיכרונותיו וחוויות העבר שלו. הם בעצם הבסיס להתייחסותו למצבים שונים בחיים.
לכשנדע איך האדם מאחסן את אותם חוויות וזיכרונות וכיצד לחולל בהם שינוי, תיפתח לפני כל אחד מאיתנו אפשרות מצוינת לחולל שינוי ברבדים העמוקים ביותר ולמעשה לחולל שינוי באישיות שלנו.
מודל זה לקוח מהשיטה שהתמחיתי בה – ה-NLP (Neuro Linguistic Programming). פיתחו אותה בתחילת שנות השבעים של המאה הקודמת דוקטור ריצ'רד בנדלר (שממנו גם קיבלתי את הכשרתי) ופרופסור ג'ון גרינדר. NLP היא מתודולוגיה המסבירה איך אנו, בני האדם, מעבדים את המידע המגיע אלינו מהעולם שמסביבנו.
במלים פשוטות, NLP מלמד איך המוח שלנו עושה את מה שהוא עושה, איך נוכל לשנות את זה או לשחזר זאת שוב בעתיד.
יש ימים שבהם אנחנו מרגישים במיטבנו, הדברים מסתדרים לנו, לפעמים אנו אף מרגישים שיש איזה קסם באוויר. אתם ודאי מכירים ימים כאלה.
ויש ימים שבהם אנו מרגישים שהכול פועל נגדנו, שום דבר לא מסתדר. כל מה שאנחנו רוצים הוא שהיום הזה יסתיים כבר. מכירים ימים כאלה?
תחשבו על כך. יש משהו שהמוח שלכם עושה שמייצר את שני המצבים האלה. הגיוני, לא? אילו היינו לומדים להתחקות אחר המוח שלנו, היינו יכולים להפחית את מספר הימים הרעים ולהגדיל את מספר הטובים ואף להפוך אותם לטובים עוד יותר. אינני יודע מה אתם חושבים על כך, אבל אותי זה מרגש! זו המהות של NLP עבורי.
NLP הוא גישה המציגה מכלול תהליכים המאפשרים לכל אדם לחולל שינוי בקלות ובמהירות, כראוי לבעליו של מנגנון בעל עוצמה אדירה כל-כך.
מפתחי ה-NLP, ריצ'רד בנדלר וג'ון גרינדר, רצו לבדוק מה מאפשר לאנשים מסוימים להצליח לאין שיעור יותר מאשר אחרים בתחומם, בלי קשר לוותק ולידע שלהם.
NLP מאפשר לחולל שינוי מהיר בכל תחום בחיים באמצעות הבנה מעמיקה של עצמנו, של מחשבותינו, של דפוסי ההתנהגות שלנו ואפילו של השפעת המילים בהן אנו בוחרים להשתמש בתקשורת שלנו עם עצמנו ועם הזולת.
ברגע שמזהים את התבנית או את האמונה ניתן לשנותה ולהחליפה באחרת, יעילה יותר.
NLP הוא למעשה למידת החשיבה, השפה וההתנהגות הסובייקטיבית והייחודית לכל אדם.
כאשר לומדים מה מפיק תוצאות יוצאות דופן אצל האנשים המצליחים ביותר, לומדים איך ליצור את זה אצל אחרים.
דוקטור ריצ'רד בנדלר הוא מקור השראה עבורי. אדם זה הופך בגאוניותו דברים לפשוטים, קלים ומהירים.
אחד המשפטים הראשונים ששמעתי ממנו ונכבשתי היה -
"לעולם לא מאוחר מדי לילדות מאושרת".
ספר זה נועד –
להעביר את המסר ששינוי, גם שינוי עמוק ביותר, יכול להתרחש במהירות ובקלות;
להעמיק את ההבנה שלעתים העיסוק בתוכן לא רק שלא מקדם אותנו, אלא אף מחזק ומקבע את הדבר שאנו רוצים להשתחרר ממנו;
להבין ששינוי אמיתי מתרחש בתת-המודע, האחראי לכל ההתנהגויות, האמונות והגישות הקובעות את איכות חיינו ואת מידת ההצלחה שלנו, ולהפנים הבנה זו.
הכלים המוצגים בספר זה עובדים עם התת- מודע בשפתו. כאשר עובדים איתו בכלים שלו, אין נדרשים למאמץ; השינויים קורים במהירות גדולה.
תקוותי היא שכאשר תסיימו לקרוא ספר זה, תחושו תחושות טובות יותר בנוגע לעברכם ותתמלאו בעוצמה ובאופטימיות לנוכח האפשרויות שהעתיד מזמן לפניכם, כך שתוכלו להתפנות ולחיות את החיים כהווייתם, כאן ועכשיו.
"זכרו, זה גופכם, מוחכם. אינכם קורבן של היקום. אתם היקום."
דוקטור ריצ'רד בנדלר מפתח NLP
תיהנו מכל רגע
יוסי קדמי
חינם! בלעדי לקוראי ספר זה
בקנותכם ספר זה אתם זכאים לקבל במתנה תהליך בטכנולוגיית NLP בהנחיית יוסי קדמי, לתכנות המוח לשינוי אמונה ו/או התנהגות בעייתית.
לקבלת קובץ המתנה יש להכנס לכתובת:
www.yossykedmy.co.il/FreeMP3.htm