דף הבית > האוצרות האבודים 8 - חזיונות ומלכים

האוצרות האבודים 8 - חזיונות ומלכים

         
תקציר

נראה כאילו עידן ועידנים חלפו מאז יצא הספר השביעי בסדרה "מלחמות המלכים". אז היינו בתקופת פוסט קורונה, עם מבט אל אירופה במלחמה בין רוסיה לאוקראינה. אבל כשאני בודק את התאריכים, אני רואה שחלפה לה רק קצת יותר משנה. הספר הקודם יצא לאור בחודש שבט ה'תשפ"ג (ינואר 2023), ואני כותב שורות אלו בחודש אדר ה'תשפ"ד (פברואר 2024). אבל אני מאמין שכולכם תודו, שהשנה הזאת הייתה אחת השנים הכי מטלטלות שעברנו .

זה התחיל עם הבלגן של הרפורמה המשפטית, חוקתית, חברתית, אבל בעיקר עיתונאית ופוליטית. המאבק בין הצדדים נדמה כשתי קבוצות אנשים שכביכול משחקים ומתחרים במשיכת חבל, אבל אינם מתייחסים לכך שהחבל כרוך על צוואר מיליוני אנשים שבסך הכול רוצים להמשיך לחיות את חייהם. כנראה, אם לא הייתה פורצת המתקפה השטנית בבוקר שמחת תורה, היו המתחרים ממשיכים לשחק ולמשוך עד למיתת האנשים הכרוכים. חטפנו בעיטה נוראה בבטן הרכה, יותר מ-1,400 מאחינו ואחיותינו נרצחו, נשרפו, נאנסו ועברו התעללויות שכנראה לא היו אפילו בזמן השואה. יותר מ-200 חטופים מצאו את עצמם בלב ליבה של עזה, נתונים בידי מפלצות אכזריות חסרי צלם אדם. העולם הזדעזע, כביכול, מהמקרה. מדינות "בעלות ברית" שלחו סיוע צבאי, ואפילו מחו דמעה קטנה בפני המצלמות. ואולם זמן קצר חלף עד שהתברר שכל הסיוע והאמפתיה הגיעו רק על מנת לאזוק את ידי העם, שמנסה להסיר מעליו את האיום הקיומי. מאז קום המדינה נרצחו בפיגועי טרור יותר מ-3,200 אזרחי ישראל. המספר קפץ ביותר מ-40% ביום אחד. ואולם, מתוך החושך הנורא של הטבח הנורא בשמחת תורה פרץ אור גדול, עם ישראל התעורר. מיליוני האנשים שגרונותיהם כרוכים בחבלי הפוליטיקאים התעשתו והחליטו להסיר את חבלי השנאה מעל צוואריהם. האחדות של העם מכל המגזרים למען מטרות משותפות – ניצחון האויב והחזרת החטופים – מרטיטה את הלבבות. יהודים מכל קצווי תבל חזרו במהירות לארץ, התגייסו למאבק באויב. האחווה והאחדות הראו לאויב, אך במיוחד לנו, את הכוח האמיתי של עם ישראל. עם ישראל הוא עמו של בורא עולם. עם הנצח, שסבל אין סוף גזרות, פרעות, רציחות והשמדות, אך בזכות חיבורו לשורשו צלח את כל התלאות. עכשיו, אחרי כמעט חצי שנה שהמושכים בחבל הפסיקו בלית ברירה את המשיכה, נראה שהם התעוררו ורוצים לחדש את משחקם הקטלני. אני תפילה שכולנו, עם ישראל לכל גווניו, נהיה חכמים ונבונים מספיק על מנת לא לאפשר להם להמשיך במשחקם המסכן את קיומנו. שנדע שאנחנו בני אב אחד. ואפילו אם לפעמים מעשיהם של חלק מהאחים אינם מוצאים חן בעיניי, עם כל זאת, 

אינני שוכח שהם אחיי בני אבי ואימי. נישא כולנו תפילה לחזרתם לשלום של כל החטופים, להצלחתם וביטחונם של כל חיילי צה"ל וכוחות הביטחון היקרים, ולרפואת הגוף והנפש של כל הפצועים בפרט ושל כלל ישראל.

בחודש תמוז האחרון הלך לעולמו אבי היקר שלמה בן זלדה ז"ל. יהיה רצון שהקריאה והלימוד בספר זה יהיו לעילוי נשמתו עם נשמות חללי צה"ל וקורבנות הטבח.     

עם ישראל ממשיך ללכת מדחי אל דחי. הממלכות הנפרדות אינן משכילות להתאחד וממשיכות במאבקים, לעיתים גלויים יותר ולעיתים פחות. ממלכת ישראל מתפוררת לאיטה. מלכים שפלים, המתנהגים לעיתים גרוע יותר מכל גויי הארץ, משתלטים על הממלכה ומושכים את העם מטה לעבר האבדון המוחלט. עשרת השבטים עוברים גלות אחר גלות, עד הגלייתם הסופית של כל תושבי ממלכת ישראל. גם בממלכת יהודה משתוללות הרוחות, מחמת מלכים שמושכים את העם עד הקצה. מצד אחד, קמים מלכים העושים מעשים שלא יעלו על דעת אנוש ומובילים את העם לטלטלות אחר טלטלות. מצד שני, מולכים מלכים בעלי שיעור קומה, המעלים את העם לפסגות רוחניות וגשמיות שאינן נתפסות בשכל אנוש.    

כמו בספרים האחרונים, גם בספר זה אנחנו נכנסים לתוך קלחת רותחת ומבעבעת. "בית המשוגעים" שהבטחתי לכם בספר שעבר "מלחמות המלכים" ממשיך כאן ביתר שאת, ואני מבטיח לכם שהוא לא מסתיים כאן😊. אני רואה את המשך השיגעון בספר הבא, שאני שוקד על כתיבתו. "חזיונות ומלכים" כולל בתוכו כמה מגדולי הנביאים: ישעיהו, ירמיהו, הושע, עמוס, וגם את יונה. לכן הפעם, במקום לחבוש  קסדה (כפי שהצעתי בהקדמה לספר הקודם), שימו עליכם חליפת צלילה ובלוני חמצן. שחררו את עצמכם מטרדות העולם הזה, קחו נשימה ארוכה ו... אנחנו קופצים לצלילה בתוך המים העמוקים של התנ"ך, למצוא עוד קצת אוצרות...

איל כהן נולד בשנת 1970 במרכז הארץ בבית חילוני וגדל כאתאיסט. לאחר שירות צבאי יצא לטיול במזרח הרחוק, בהודו נפגש לראשונה במדיטציה והתחיל לעסוק בה באינטנסיביות רבה במשך כשנה וחצי. באחד הלילות, בעודו שקוע במדיטציה, חווה חוויה חוץ גופית, שבעקבותיה החל תהליך של חיפוש שהוביל בסופו לחזרה בתשובה. לאחר הנישואין, עברו איל ואשתו להתגורר בצפת, שם המשיך את לימודיו התורניים. כשנולדו ילדיו הראשונים (תאומים אחרי עשר שנות צפייה) החל לעסוק בכתיבת ספרי תורה, בעודו ממשיך ללמוד רוב היום וללמד בשעות הערב . ערב קיצי אחד, מערבי צפת הנעימים, ישב איל וכמה חברים בחצר ביתו והשיחה קלחה מעניין לעניין. אחד החברים צחק לפתע ואמר: "וואלק דוד המלך היה בלגניסט לא קטן", איל התבונן בו בניסיון להבין על מה הוא מדבר. כחוזר בתשובה, חסיד ברסלב מזה עשרים שנה, הופתע איל מיחסו המזלזל של החבר, אף שאיננו שומר תורה ומצוות. עדיין, הדרך שהוא דיבר על קודשי ישראל בזלזול כזה הייתה תמוהה בעיניו. חבר אחר שישב עמם, הנמנה עם שומרי התורה והמצוות הצטרף לדעתו של החבר המשותף, בהציגו את דמותו של משיח ה' כאדם נאלח שכל פעולותיו היו בגלל אינטרסים ומידות מושחתות. השיחה זעזעה את איל עד עמקי נשמתו – כאדם שחוקר, לומד ואוהב את דמותו הנערצת של דוד המלך הכאב פילח עמוק. כששאל מהיכן הם שאבו את ה"מידע" ההיסטורי המסולף, אמרו כי הם קראו את העובדות הללו בספר, שנכתב על ידי אישה שפעם הייתה חרדית. הניסיונות להסביר,  לנמק, להבהיר, נדחו - התגובה הייתה: "הרי כך היא כתבה". "ניסיתם לקרוא בתנ"ך? בחז"ל? במפרשים?", הקשה איל. התגובה הייתה: "למי יש זמן וכוח לזה! הספר שלה סוחף, קל ונעים לקריאה". מבלי הכנה מוקדמת החל איל לכתוב את סיפור חייו של דוד המלך. כשנתיים ארכה הכתיבה, בירור במקורות היהדות עד היכן שידו מגעת. תנ"ך, תלמוד, מדרשים, זוהר, מפרשי התנ"ך הראשונים והאחרונים .עשרות ומאות ספרים שליבנו, ביררו והבהירו את דמותו וחייו של דוד מלך ישראל . הספר על דוד המלך יצא לראשונה תחת הכותר "אהבת המלך דוד", וגרף תגובות נפלאות של מאות ואלפי קוראים. איל הוצף בשאלות: "מה עם שאר גיבורי התנ"ך? מה עם עוד ספרים?". הוא החל בכתיבה על דמותו של משה רבנו ודורו, כתיבה שארכה עוד כשנתיים, שקיבלה את הכותר "דור המדבר" אך בטרם יציאתו לאור עלתה השאלה: "למה לא להתחיל מההתחלה?!". איל קפץ למים הגועשים וכתב את "ימי בראשית", גם כן כשנתיים, התורה נכתבה. השאלה: "אבל מה עם יהושע ושופטים? צריכים לחבר את התורה עם דוד המלך!", לא הייתה צריכה להישאל. מסע נפלא שארך עוד כשנתיים והספר "ימי השופטים" הוכן. מאז יצאו עוד שלושה ספרים: "מלכות שלמה", "שתי הממלכות" ו"מלחמות המלכים" "חזיונות ומלכים". כיום איל עומל על חיבור סיפרו התשיעי...

פרק ראשון

פרולוג

זהו?! זה נגמר?!!! לא סדרת האוצרות האבודים, איתה יש עוד דרך ארוכה, ואני מקווה מאוד שאינכם רוצים שהיא תגמר 😊. הקורונה!!! (אתם זוכרים מה זה?) הנגיף שאינו נראה ששינה את פני העולם, הנגיף שגרם לכולם לפחד לצאת מהבית, לשמור על בידוד חברתי ולעטות מסכות. יש שמנסים בכל עת להחיות אותה מחדש, אבל נראה שזה לא עובד כל כך. ברוך השם, מסתבר שהחיים חזרו למסלולם...

אז זהו, לא ממש. שמתם לב שברגע שהקורונה עזבה את חיינו וחשבנו שאפשר לנשום שוב לרווחה, פרצה המלחמה בין רוסיה לאוקראינה? אם נתבונן במלחמה הזאת מלמעלה, נראה שתי מדינות, שעד לפני זמן לא רב כל כך היו חלק מישות אחת גדולה – ברה"מ, טובחות זו בזו בשביל בצע כסף, כבוד וגאווה. מיליוני חיילים, שהיו מעדיפים לשבת בחיק משפחותיהם, נאלצים לצאת למלחמה שטותית, ומאות אלפים מהם מקפחים את חייהם לשווא. ההשפעה של המלחמה הזאת היא קשה וגורמת טלטלה לכל העולם כולו, ואף לארצנו הקטנטונת. היה נראה שהמלחמה הזאת, שנמצאת רחוק מאוד מאיתנו, אינה אמורה להשפיע עלינו כל כך. אבל לדאבוננו, היא משפיעה מאוד! בבת אחת, החלו השולטים בארצנו להנחית על העם עוד ועוד מיסים וגזרות כלכליות שונות ומשונות באמתלה שזה נגרם בגלל המלחמה (נראה שהם רק חיכו לתירוץ טוב כדי לעשות את המהלך). התקשורת חוגגת, כי יש להם על מה לדבר 7/42, ומתחת להדי המלחמה והכאוס הכלכלי עוברת רפורמה חינוכית, כביכול, לא משהו משמעותי כל כך. ברפורמה נכתב שלא צריך יותר מבחני בגרות בהיסטוריה, ספרות ותנ"ך. התלמידים יבצעו עבודה כל שהיא במקצועות ה"זניחים" הללו וייבחנו עליה, ובזה תסתיים חובתם. זה לא היה מזעזע כל כך אם היו עושים את הרפורמה הזאת בכל המקצועות ללא הבדל, או אם היו משנים לחלוטין את השיטה הקיימת ומחליטים לבטל את מבחני הבגרות, גם במתמטיקה ואנגלית (אם רק היו משכילים להבין שאומנם נערי ונערות החמד שלנו עמלים קשה מאוד על מנת לעבור את המבחנים ולהוציא תעודת בגרות, אך ימים ספורים לאחר המבחן אינם זוכרים, ואינם רוצים לזכור, את החומר שלמדו).

ברפורמה הזאת ישנה אמירה חד משמעית לתלמידי ישראל – על הדברים החשובים באמת תיבחנו, כי רק מי שיודע מתמטיקה ואנגלית הוא אדם נאור וחכם, ועל הדברים שאינם חשובים תעשו איזושהי עבודה וגמרנו. עכשיו התבשרנו גם, מתחת לרדאר, שהרבה בתי ספר החלו להוציא את לימודי התנ"ך לגמרי מתוכנית הלימוד.

משרד החינוך קבע! אתם, ילדים נבובים, יכולים לגדול ולהתפתח ללא תרבות ומורשת, העיקר הוא שתוכלו להגיד שפעם ידעתם איפה ללחוץ על המחשבון כדי לחשב פרבולה או קוטנגנס, ואתם צריכים לדעת לעשות את זה באנגלית. מאגר הידיעות שלכם צריך להסתכם בחשבונות, שמן הסתם, אף פעם בחיים לא תשתמשו בהם (אלא אם כן, כפי שהבת שלי ציינה פעם, אם מישהו ירצה להיות מורה למתמטיקה, אז הוא כנראה ישתמש בזה כדי להעביר את הידע ההכרחי הזה למורה למתמטיקה של הדור הבא שלומד בכיתתו, וזאת כדי שיוכל ללמד את זה הלאה... וכו' עד סוף כל הדורות). את האנגלית אתם חייבים על מנת להבין את סרטוני הטיקטוק המחכימים והעמוקים, שבדרך כלל, אין לחמש המילים שנאמרות שם כתוביות בעברית.

אין לנו הרבה מה לעשות על מנת לשנות את גזרת הניתוק הכפויה שהנחית משרד החינוך על הנוער (אף על פי שרובם שמחים מהורדת הנטל), אבל המון תגובות שמגיעות אליי מנערים ונערות נותנות לי תקווה. בני הנוער הללו מודיעים בגאווה כי הם נוטשים לזמן מה את המסכים וקוראים את 'האוצרות האבודים'. הם מוצאים עצמם מתרגשים ונהנים מספרות, היסטוריה ותנ"ך במקשה אחת, הרחק מבית הספר...

הקדמה

רבותיי, ההיסטוריה חוזרת – כבר היו דברים מעולם. מלכי ישראל וכן חלק ממלכי יהודה הלכו בדרך נלוזה: התשוקה למלוך בצורה אבסולוטית הוציאה את המלכים למרד נגד השם. התאווה לעקור את העם מהעבר המפואר שלו גרמה להם להמשיך ולרדות בו. הם מיהרו למחוץ את ההמון הפשוט מתחת לנטל החיים בשביל לגדל את עושר כבוד מלכותם. טשטשו את הזהות והמוחין בהבלים, ומבעד לענן הערפל שנוצר שלחו יד לכיס האביונים וגזלום. מדי פעם בפעם, קם מנהיג שמנסה לתקן את העוולה, לעיתים הוא מצליח יותר ולעיתים פחות, לצערנו. בדרך כלל, לאחר זמן מה, הוא נסחף למחול השדים כקודמיו.

מלכים שבתחילת דרכם נראו כליל השלמות, הופכים את עורם ומתנהגים כחיות הצמאות לטרף. הנביאים מנסים ליישר את המלכים והעם לדרך הישרה, אך, לצערנו, נוחלים אכזבות. הכרך השביעי בסדרת "מלחמות המלכים" מתאר חלק מספר מלכים ב' וספר יואל.

הכרך שעבר – "שתי הממלכות" – היה מטלטל, ולכן המלצתי לשים קסדה על הראש. בשביל לצלוח את "מלחמות המלכים" בשלום, הייתי מציע גם להיכנס לחדר עם קירות מרופדים, כי אנחנו נכנסים לתוך מעין בית משוגעים, אז כדאי מאוד לשמור על הראש...

פרק א
ברית שתים עשרה הממלכות

אחאב הילך בחדרו שבשומרון בפנים קודרות. השמועה על התפשטותה של ממלכת אשור כלפי מערב הגיעה לאוזנו. שלמנאסר, מלך אשור, הניע את חילותיו והחל מרחיב את גבולות ממלכתו. אחאב הביט בקירות ביתו, המצופים בתבליטי שנהב, בחשש. הידיעה שממלכת אשור יכולה להביס אותו ולהחריב את כל אשר עשה בימי חייו העיבה על רוחו. ברטט, העביר את ידו על אחד מתבליטי האריות המכונפים, חש שבידו למנוע את אובדן משכיותיו. פניו לבשו ארשת נחישות, "לא יקום ולא יהיה!", אמר לעצמו בעודו פוסע בזריזות לדלת חדרו. "הגד ליהוא שישלח שליחים לכל מלכי הסביבה, ממצרים ועד לחמת, להודיעם שיגיעו אליי כדי שנטכס עצה מה לעשות נגד שלמנאסר מלך אשור!", ציווה על השומר העומד בפתח חדרו.

מבטי המלכים העידו על הפחד הרובץ על ליבם. אחאב סקר את הפנים בנחישות, מחייב את עצמו להנהיג את המערכה. "כפי שכולכם שמעתם, שלמנאסר התחיל מהלך גורף שמהווה סכנה על כולנו", הוא דיבר ללא גינוני מלכות מיותרים. "צבאו העצום כבר החל לנוע מערבה. הוא פלש לבית עדן, לגוזן, פתור, תל ברסיף, כרכמיש, ועתה הוא בדרך לחלב. ברית הנישואין המחוכמת שעשה כשנשא את בתו של נבו אפלה אידינה, מלך בבל הזקן, נותנת לו שקט מהחזית הדרומית שלו. כידוע לכולכם, ככל שהוא מתקדם הוא צובר יותר ויותר כוח. לוחמי הארצות הכבושות מעדיפים להתחבר אליו מאשר למות, כך שכוחו מתעצם לאחר כל מלחמה". המלכים הנהנו לאות הסכמה שקטה.

אחאב המשיך את דבריו: "לאף אחד מאיתנו אין את הכוח לנצח את צבאו. להערכתי, הקרב הבא שהוא מתכנן יהיה נגד חמת, ולאחר מכן ארם. אני מודע לכך שיש לו עוד כמה קרבות קשים מאוד בטרם תהיה ממלכתי נתונה בסכנה, ואולם צריך להיות שוטה בשביל לחשוב שמישהו מכם יצליח להדוף את צבאותיו. כולנו עתידים להיות משועבדים לשלמנאסר במוקדם או במאוחר, אלא אם כן נתאחד מולו". אחאב חייך חיוך עצוב, "זה לא סוד שהרבה מאיתנו נמצאים ביריבויות, ואני יודע שרובכם לא אוהבים אותי, בלשון המעטה, לפחות כשם שאני לא אוהב אתכם. אבל צו השעה הוא שנעשה מהלך משותף נגד האויב המשותף. עלינו לשים את כל המחלוקות בצד כרגע ולשתף פעולה על מנת שנוכל להמשיך ולהתקיים כממלכות עצמאיות. כרגע, המצב הוא כך: או שנתאחד או שנכלה". אחאב התיישב על כיסא השן שלו, מאפשר למלכים להפנים את דבריו.

"אם יורשה לי...", פצח הדדרימון וקם על רגליו, מביט באחאב בהערכה. "לדעתי, המלך אחאב צודק. המרגלים שלי מעידים ששלמנאסר איננו בוחל בשום אמצעים. המלכים שנופלים תחת ידיו מעונים באכזריות לפני שהוא ממית אותם. העמים הכבושים תחת ידו מושפלים ומדוכאים עד קצה גבול היכולת. המיסים שהוא לוקח מהתושבים נותנים להם את האפשרות לחיות בצמצום שבקושי מספיק להחיות את נפשם. הילדים והילדות ניתנים כבני ערובה אצל חייליו ומשמשים אותם כשפחות ועבדים. על הנשים שניתנות לחייליו אינני רוצה להרחיב את הדיבור. בקיצור, כל מה שהיינו עושים אם היינו במצבו הוא עושה, ואפילו יותר מכך. מבחינתי, אני מושיט ידי לברית נגד שלמנאסר. לאחר שנביס אותו, אם נרצה, נוכל להילחם בינינו".

"אני איתכם!", קרא מלך צור בעודו מושיט את ידו.

מלך מצרים קם על רגליו, "גם אני!".

אחאב הביט בשביעות רצון באחד עשר המלכים שהצטרפו לקואליציה נגד האויב המשותף. "עתה, צריך לתכנן את המלחמה!" סיכם את הדברים.

שנים עשר הצבאות עשו את דרכם אל עבר קרקר. הצבא המצרי, שמנה בסך הכול כאלף לוחמים, צעד כאלף וחמש מאות קילומטרים על מנת להצטרף למלחמה נגד האויב המרוחק. אחאב שלח למלחמה עשרת אלפים מבחירי לוחמיו ואלפיים מרכבות מלחמה. מלך ארם גייס עשרים אלף לוחמים ואלף ומאתיים מרכבות. מלך חמת, שהמלחמה ניטשה בממלכתו, גייס למלחמה עשרת אלפים חייל, שבע מאות מרכבות ושבע מאות פרשים. כל שאר המלכים שלחו כאלף לוחמים כל אחד, חלקם רוכבים על גבי גמלים וחלקם רגליים. סך כל לוחמי הקואליציה: כשישים ושלושה אלף לוחמים, אלף ותשע מאות פרשים, שלושת אלפים ותשע מאות מרכבות ואלף רוכבי גמלים.

קול צחוקו העמוק של שלמנאסר הרעיד את אוהל הפיקוד שבו ישב. קציניו ושריו הצטרפו לצחוקו הבטוח. "הם חושבים שיש להם סיכוי נגדי", התרברב כשהוא מעביר ידו על זקנו הארוך. "לשום אומה אין סיכוי לנצח אותי. רוב המלכים התחננו שאקבל אותם לנתינים ובלבד שלא אילחם בהם. הם החליפו בשמחה את אלוהיהם לאלוהים ששמתי במקדשיהם, כי הם יודעים שאלוהיי הוא החזק ביותר. עתה אני שומע שמלך חמת גייס את צבאו הדל להילחם בי. מה יש לו? עשרת אלפים חיילים, כמה מאות מרכבות וכמה מאות פרשים? אנחנו נעביר את הלילה בארמונו, נשתעשע עם נשיו, נשתה את יינו ונאכל את האוכל מעל גבי שולחנו!".

כל הנוכחים מחאו כפיים, מתלהבים לקראת הניצחון המובטח ומהמנוחה בארמון המלכות. קריאותיהם נמשכו דקות ארוכות בעודם מוציאים מפיהם את דמיונותיהם הפרועים.

"יש לנו מלחמה לנצח! צריכים להזדרז על מנת שנוכל להגיע לארמון בעוד היום גדול!", קטע המלך את הדיבורים, "אני מצפה בכיליון עיניים לרחוץ באמבט ראוי כשנשיו של מלך חמת מעסות את גבי". הוא קם מכיסאו בחיוך רחב, "למה אתם מחכים?! קדימה לשדה הקרב!".

צבא אשור החל להתקדם דרומה לעבר העמק. הלוחמים מגחכים על צבא חמת הדל העומד מולם. קול הלמות התופים ותרועת החצוצרות נשמעו, והלוחמים החלו רצים לקראת הקרב בצעקות. מאות מטרים ספורים הפרידו בין שני הצבאות. שופרות הריעו ממזרח, רגע קל חלף ושופרות אחרים הריעו ממערב. לוחמי אשור נעמדו במקומם, מנסים להבין את המתרחש. ענני אבק נראו במזרח ובמערב, קול צהלות סוסים ורעש מרכבות מילא את העמק.

שלמנאסר הביט במתרחש בבלבול, מנסה להבין מה קורה. "המנוולים הללו גייסו צבאות שיעזרו להם", סח בזעם לקציניו המתבוננים בו. "עוד יותר טוב!", אמר בחיוך שטני, "לאחר שנשמיד אותם, נוכל לכבוש את שאר הממלכות בקלות רבה יותר". הוא הניף את חרבו הכבדה, "קדימה לקרב!", צעק בעודו מנהיג את מרכבת המלחמה שלו אל תוך העמק. צבאות הברית וצבא אשור הסתערו זה על זה. לוחמים משני הצדדים נפלו חללים על הקרקע, מרכבות דורסות את הפצועים מבלי הבחנה. רעש נקישת החרבות הדהד לאורך העמק. צבא אשור החל נסוג מעט מלוחמי הברית. צבא בעלי הברית המשיך לתקוף, מנסה לסיים את המערכה. שלמנאסר איגד את כוחותיו ופתח במתקפה מחודשת, צבאות הברית נסוגו מהכוח התוקף. גוויותיהם של רבבות חיילים מילאו את העמק. פגרי סוסים מתים ומרכבות הפוכות היו פזורים בכל עבר. שלמנאסר הביט סביבותיו וראה כי סיכוייו לנצח את המערכה קלושים. "צווה על הצבא לסגת!", פקד על הקצין המיוזע המגן עליו. הקצין הוציא את שופרו ותקע תקיעה המורה על נסיגה. צבא שלמנאסר החל נסוג במהירות, משאיר את חלליו ופצועיו מאחור.

אחאב הביט בחיוך בצבא מלך אשור הנסוג והורה ליהוא לאסוף את הצבא וליישר את השורות למקרה ששלמנאסר ישוב לתקוף. "לדעתי, אדוני, הוא לא ישוב הנה עכשיו, הוא ייסוג וילך ללקק את פצעיו. הוא מבין שהוא נמצא בעמדת נחיתות כנגד בעלי הברית", אמר יהוא וחייך למלכו.

אחאב צחק בהנאה והשיב: "גם אני סובר כך, ואולם", הוא הנמיך את קולו על מנת שיישמע רק לאוזני יהוא, "אני לא סומך על בעלי בריתי שלא יחליטו פתאום שכדאי להם לנסות לתקוף אותנו".

"כרגיל, אדוני צודק", אמר יהוא בכבוד לאחאב, "אפילו לא התחלתי לחשוב בכיוון הזה". הוא מיהר ליישר את קו לוחמיו, להראות לבעלי בריתו את עוצמת צבא ישראל.

"אדוני אחאב", סח הדדרימון ברפיסות, "אני חייב להוריד את הכובע בפניך, התוכנית שלך הייתה מושלמת ומדויקת להפליא. כל מה שחזית התקיים במדויק. כולנו צריכים להודות לך על שאיחדת אותנו נגד האויב המשותף. אלמלא כן, היינו כולנו נמחקים בקרוב".

אחאב חייך אל אחד עשר המלכים הניצבים מולו ואמר: "אני שמח שעשינו זאת. על פי הערכתי, שלמנאסר ישוב לכיוון בית עדן לבינתיים, שם הוא יתחיל לארגן שוב את צבאו. הוא ספג כאן מכה אדירה, אף על פי שלדעתי הוא לעולם לא יודה בכך, ואולם אין זו מכה מוחצת". אחאב צחק, "לפי מה שאני מצליח להבין את האיש, הוא יבנה מצבות ענק שיפארו את שמו ויראו לעולם את גבורתו ואת ניצחונו המזהיר על שנים עשר המלכים. הוא יעלים את העובדה שהוא נמלט מכאן, וירשום רק את מספר החללים שהפיל מצבאותינו מבלי להזכיר שחלליו עלו במספרם על חללינו. הוא יצטרך כמה שנים להתאושש מזה, אבל הוא יתאושש לבסוף. אני מאמין שנשמע ממנו בעתיד הלא רחוק כל כך, ואני מקווה שאם נצטרך להילחם נגדו שוב, נדע להתאחד".

"בוודאי!", אמרו המלכים כשהם לוחצים את יד אחאב בחמימות.

"יאללה, בוא נתקפל מכאן", סח אחאב בלחש ליהוא כשהמלכים הלכו לעבר צבאותיהם, "אני מרגיש כאילו אני יושב בתוך שק של נחשים ארסיים".

מה חשבו הקוראים? 0 ביקורות
המלצות נוספות עבורך
עוד ספרים של איפאבליש (ePublish) - הוצאה לאור
עוד ספרים של איל כהן
הירשמו לרשימת התפוצה של ביבוקס
Powered by blacknet.co.il